De maker - Zacht afscheid

De maker

Ik brei stijlvolle lijkwaden die geschikt zijn voor natuurbegraven, cremeren en resomeren.

 

Met Zacht Afscheid wil ik mensen bekend maken met een duurzaam, stijlvol en persoonlijk alternatief voor een kist. Ik maak dekens die een troostend zacht onderdeel kunnen zijn van het afscheid, en aansluiten bij de herinnering aan de overledene.

Sebastian Kox vouwt een gebreide deken strand zacht afscheid lijkwade rouwdeken wikkeldoek
Sebastian Kox maakt gebreide deken strand zacht afscheid lijkwade rouwdeken wikkeldoek met de hand te Rotterdam op oude breimachines

De dekens ontwerp en maak ik geheel zelf en gebruik daarbij duurzame materialen. Ik brei op een 35 jaar oude breimachine. Je kan het een beetje vergelijken met een weefgetouw. Ondanks dat het een machine is komt er nog veel handwerk te pas bij de voorbereiding, het breien en de afwerking.

Ik heb een fascinatie voor rituelen en tradities. De dood en de manieren waarop we afscheid nemen van een dierbare intrigeren me. Waar deze ceremonies voorheen traditioneel werden bepaald door culturele invloeden of een geloofsovertuiging, kiezen steeds meer mensen ervoor om zelf een ritueel vorm te geven en een afscheid te organiseren dat  bij hun eigen persoonlijkheid, of die van een overledene past.

gebreide deken strand zacht afscheid lijkwade rouwdeken wikkeldoek